diumenge, 3 de desembre del 2017

Tipus de corrent elèctric

Hi ha dos tipus de corrent elèctric: 
  • Corrent continu: és un flux de corrent que circula en un única direcció d'un punt a un altre. Per exemple una bateria.



  • Corrent altern: és un flux de corrent que circula d'un punt a altre canviant el sentit periòdicament amb el factor temps. Per exemple els alternadors, corrent vivendes, etcètera.




La intensitat de corrent que circula per un circuit elèctric es proporcional a la diferència de potencial aplicat i inversament proporcional a la resistència que s'oposa al pas de la corrent.


A continuació definirem els diferents components que intervenen al pas de corrent:

  • Intensitat de corrent: és el moviment dels electrons pel circuit elèctric (amperes).


  • Diferencia de potencial: és el treball necesari per a menejar les càrregues elèctriques entre dos punts amb diferent potencial (volts).

  • Resistència elèctrica: és la dificultat al pas de la corrent elèctrica en un circuit/conductor (ohm). En el cas del cos humà la resistència és variable, depen de diversos factors (humitat de la pell, temperatura, dureça, etcètera).


ACTIVITAT

Bé, espere que la definició dels conceptes bàsic que influeixen a la electricitat vos hagen quedat clars, en cas contrari estaré a la vostra disposición per mail o en les tutories de classe.

Vos propose un exercici pràctic. Imagineu una empresa d'industria alimentaria. Identifiqueu les posibles fonts de risc eléctric en la secció d'oficina, magatzem i producció.





El proper dia comentarem l'activitat a classe. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada