diumenge, 14 de gener del 2018

Cinc Regles D'Or

Premissa: Tota instal·lació es considera en tensió fins que no es demostra el contrari.
Per realitzar treballs en absència de tensió amb seguretat s'hauran de seguir les cinc regles d'or:

  • Desconnectar: la instal·lació o maquinaria a manipular haurà d'aïllar-se de tota font d'alimentació. Tenim diferents tipus d'alimentació (elèctrica, mecànica, neumàtica, hidràulica) però en centrarem a aquesta unitat en la alimentació elèctrica.

  • Prevenir: s'haurà d'instal·lar un element d'enclavatge/bloqueig per assegurar que la instal·lació o maquinaria no se realimente de forma involuntària per personal alié als treballs. Es recomana seguir un procedimient de treball LOTO.

  • Verificar: una vegada es retira la alimentació s'haurà de comprovar la inexistència de corrents residuals. S'ha d'anar amb cura amb el elements que són acumuladors d'energia (condensadors). 

  • Posar a terra i curtcircuit: s'huarà de possar a tener la instal·lació o maquinaria per evitar derivacions al cos humà.

  • Delimitar la zona de treball: s'hauran de prendre mesures per a que la zona de treball estiga senyalitzada i delimitada de manera que es restringia l'accés a la mateixa per part de personal no autoritzat.

La reposició de la tensió es farà seguint els mateixos passos a l'inversa. Ho farà la persona responsable del treballs que haurà de tenir una formació específica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada